page |  about us   the people behind Arqitex

In 2023 startten we het merk Arqitex.

Wij zijn Rob en Yoka van Studio Arqitee, product designers.

 

 

Arqitex is het resultaat van de creatieve samenwerking van Rob Smits & Yoka Stada _We noemen onze samenwerking Studio Arqitee wat vertaalbaar is als -architeit- ...een niet bestaand woord voor: vondst of oplossing voor de bouwkunst & bouwkunde. 

Als ontwerpduo Arqitee zijn we de initiatiefnemers & ondernemers achter het interior design product Arqitex.

 

Bouwkunde, Architectuur en Interior Design zijn verenigd in ons blikveld. Productontwikkeling en consumentenmarketing is onze jarenlange expertise. Bij ons klikte en tikte er iets toen we in aanraking kwamen met het idee om textiele wandbekleding te ontwikkelen.

 

 

Rob Smits _co founder Studio Arqitee: 

Gaat diep om het beste naar boven te halen. Zowel maatschappelijk als technisch & stilistisch moet het kloppen. Kritisch en vindingrijk.

 

_ Als onafhankelijke productontwikkelaars komen we regelmatig in contact met de wereld van de (af)bouw waarin we een tekort aan arbeidspotentieel constateren in een bouwproces dat heel veel arbeid vergt. Als productontwerper constateerde ik de hiaten in de materialenmarkt die een nieuw, lichter, droogbouw proces mogelijk zouden moeten maken.

Het leidde tot ons initiatief Arqitex_

 

 

Yoka Stada _co founder Studio Arqitee: 

a twiner with a twist, Een constructivist in samenwerken en partnerschap. Nieuwsgierig en gevoelig voor de buitenwereld waarbij vernieuwing altijd omarmd wordt. Een denker en doener die in iedere project een puzzel ziet die opgelost moet worden.

 

_ Als ik vroeger bij mijn Italiaanse tante kwam, wilde ik altijd voelen aan de muren. De muur was van echte ‘stof’, met prachtige motieven.  Met het verdwijnen van veel zachte interieurproducten  (vloerbedekking en gordijnen) komt de behoefte aan compenserende zachte (warme) materialen terug. Arqitex textiele wandbekleding is een perfecte toevoeging aan onze ideeën voor een collectie architeiten waaraan we onze studionaam Arqitee ontlenen. En natuurlijk moeten dat producten zijn waar je verantwoordelijkheid voor neemt. Producten zonder nadelige gevolgen_

 

Als Studio Arqitee ondersteunen we met onze design-service de creatieve mogelijkheden die Arqitex te bieden heeft. Arqitex maakt ondenkbaar veel uitvoeringsvormen mogelijk die we in samenwerking met onze klanten, architecten en interior designers of industriepartners naadloos willen ontwikkelen en ontwerpen. Arqitee design-services zal het proces van ontwerp tot oplevering stroomlijnen en verrijken met onze expertise.