nieuwste items

29 februari 2024

demontabel & remontabel: toverwoord voor de circulariteit

 

Bij Donec-afbouw in Deventer is op Arqitex-Doule-Ti textielbehang op verzoek een kamerhoge foto aangebracht.

Donec werkt in afbouwprojecten met Unilin Clicwall-wandpanelen. De Clicwall snelbouw- en droogbouwpanelen zijn uitermate strak en de naden zijn zé getolereerd dat ze niet zichtbaar zijn. Een uitermate geschikte match met onze robuuste naadloze wandbekleding. Dit afbouwprincipe is een prachtige combinatie van afbouw en interior-design in één.

 

De achterliggende  constructie-gedachte is dat Arqitex en Clicwall als materiaal makkelijk en schadevrij te verwijderen zijn (oogstbaar in circulair jargon) en vervolgens te recyclen.

Clicwall is in het bijzonder geschikt om te remonteren in een volgend project.

22 februari 2024

circulariteit van bouwmaterialen; initiatieven en toepassingen

https://www.cirkelstad.nl/gezocht-testvloeren-voor-duurzame-en-losmaakbare-gietvloeren/

 

Demontage of remontage is voor nieuwe gebouwcontructies en afbouwmethodes van wezenlijk belang.

 

Dat geldt voor Arqitex Textielbehang maar ook wel heel praktisch voor zo iets als gietvloeren. CircuGlue heeft voor gietvloeren de oplossing! Zonder stevige slooptechnieken maar een lichtgewicht demontage

 

Bovendien biedt CircuGlue ook voor Arqitex een circulaire oplossing in de vorm een muur-primer op basis van circulaire gerecycleerde grondstoffen en een behanglijm op basis van gerecycleerde materialen.

 

Met CircuGlue is Arqitex-behang is heel makkelijk te demonteren zonder muurschade ook na jaren op een muur gemonteerd te zijn geweest .

Arqitex zal nooit delamineren: de combinatie met CircuGlue maakt de restyling of grootonderhoud van een ruimte erg snel, schoon en makkelijk.

 

www.circuwall.nl

01 maart  2024

wanddecoratie Arqitex in een Zeeuws vakantie huis, ter versterking van het waardevolle vakantie gevoel

 

In samenwerking met AnneMarie Vermeersen van Twiist Interior Design is deze schitterende wand ontwikkeld om de vakantieganger met het Zeeuwse land en temperament te laten kennisnemen.

 

AnneMarie heeft een jarenlange ervaring als interior designer in de hospitallity branch...een ware hospitallity Guru, zeg maar Hospitallity Diva.

Wat een leerzaam genot om op haar manier samen te werken

de plaatsing (applicatie) was in vertrouwde handen van Jack de Putter van schildersbedrijf Baas de Putter uit Terneuzen

12 maart  2024

the Independent Hotel Show Amsterdam mag zich op een groeiende publieke aandacht verheugen. De beurs schenkt veel aandacht aan Hotel Interior Design.

 

Speciale Murals en Wall-Design wordt een steeds belangrijker onderdeel van de feel & touch van het totaal Hoteldesign.

 

Arqitex leent zich uitermate goed voor toepassing in de hospitallity door zijn gecertificeerde brandklasse B1 , de damp-open karakteristiek en schimmelwerende kwaliteit

13 maart 2024

Shinkichi Tajiri: The Restless Wanderer is een tentoonstelling die het 100ste geboortejaar van de Japans-Amerikaanse kunstenaar Shinkichi Tajiri viert.

 

Prachtig verbeeld met ondersteuning van een antiek ontwerp papierbehang van Shinkichi Tajiri's hand.

 

Momenteel te bewonderen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht

14 maart 2024

Opening van de Week van de Circulariteit.

Locatie Almere, onder regie van Price

 

Aandacht voor het Nieuwe Bouwen 2.0 waarbij alles draait om circulair materiaal gebruik .

 

Deze expositie, gecureerd door materiaalexpert en pionier op het gebied van materiaal ambassadeursschap, Els Zijlstra.

 

 

Arqitex neemt deel aan de expositie als partner met Circuwall waarbij Circuwall de gerecycleerde primers en lijmen (CircuGlue) heeft verwerkt.

Dit resulteert tot een wandfinishing (wall covering/behang) die end-of-life eenvoudig en schadevrij te verwijderen of te vervangen is.

 

Erg geschikt voor hedendaagse houtbouwconstructies, waarbij Arqitex de wanden snel van een witte finish voorziet en waarbij Arqitex ook  scheur-overbruggend de wand wapend en krimpscheuren maskeert.

15 maart 2024

De nieuwe slaapkamer van Jeroen en Mariska wordt vakkundig klaargemaakt door Wensink Schildersbedrijf onder leiding van Marcel.

 

Er is gekozen voor een exclusief textielbehang van Arqitex, op maat gemaakt: een uniek product en een uniek resultaat.