page |  Arqitex build_context pagina

Arqitex BUILD,  een wandafwerking voor droogbouw, houtbouw, renovatie en restauratie

 

*

 

 

 

*

Wandbekledingsproduct Arqitex-Gen.1 realiseert heel veel praktische en duurzame oplossingen en aanvullingen voor het Nieuwe Bouwen_2.0.

  • We stellen voor Arqitex wandbekleding te gebruiken voor nieuwbouw, droogbouw en houtbouw en kan daar de minerale gips- of pleisterlagen vervangen
  • Voor bestaande bouw of restauratieve bouw kan Arqitex dienst doen als een wapenend, naadloos en comfortabele alternatief voor Glasvliesweefsel.

 

Arqitex-gen.1 wandbekleding is een geboren match met het Nieuwe Bouwen. Het nieuwe bouwen met de vele BioBased materialen kenmerkt zich door niet te vermijden krimpscheuren. Hier voorkomt en maskeert het textiele Arqitex weefsel diverse tekortkomingen in het huidige bouwproces. 

  • maskeren van krimp- en zetscheuren.
  • maskeert onregelmatigheden in structuren en houtfineer.
  • heeft een gewapend oppervlak : robuust en slijtvast.
  • snelle verwerking door droogbouw.
  • gemakkelijke verwerking door niet-specialistisch personeel.
  • lichtgewicht en eenvoudig (arbo gunstig) aan te brengen.
  • softtouch & diffuus (soft on acoustics).

 

Voor de afbouw biedt Arqitex een damp-open, lichtgewicht, naadloos, scheur overbruggend textielbehang dat kamerhoog (295cm) is uitgevoerd. Arqitex wordt naadloos horizontaal aangebracht. Dit bevordert een hoog verwerkingstempo. Het kan op-maat-gemaakt worden aangeleverd. 

Arqitex is vergevingsgezind t.o.v. onregelmatigheden van de ondergrond en is robuust bestand tegen stoten en intensief (ruw) gebruik. Het wordt losmaakbaar verlijmd op CLT (kruislaaghout), HSB (houtskeletbouw) of traditionele minerale (pleister)materialen. Met een korte droogtijd realiseren we een verkorte verwerkingstijd tov pleisterwerk en schilderwerk. De arbeidstijd is vele malen korter en milieuvriendelijker, arbo-vriendelijker en schoner dan pleister- en schilderwerk en stofvrij.

Arqitex is uitstekend inzetbaar in off-site bouwen (industrieelbouwen en prefabbouwen) mede door het geringe gewicht maar met name door het naadloze wapende karakter die scheuren zal blijven maskeren.

 

_read more about it...

*

 

 

 

*

Het wandbekledingsproduct Arqitex_gen.1 maakt deel uit van de circulaire PET-economie

Het Nieuwe Bouwen_2.0, met zijn kritische houding naar afval en Carbon emissie en Stikstofuitstoot lost ondermeer problemen op door gebruik van biobased materialen. BioBased biedt een oplossing door CO2 te fixeren in bouwmaterialen (Carbon Negative). Biologische gegroeide vezels en biomassa zijn bovendien hernieuwbare materialen die bovendien de Agro industrie kansen biedt.

Arqitex-Gen.1 denkt nèt zó circulair en ecologisch maar wij vliegen het anders aan. We gebruiken in de eerste generatie wèl OilBased Polyester, om Arqitex in de bouw als probleemoplosser te kunnen aanbieden. Wij zijn van mening dat op olie gebaseerde producten niet per definitie kwalijk zijn, afhankelijk van de toepassing. Wij gebruiken de olie niet als brandstof: nu-niet, nooit-niet.

De van olie gemaakte polyester blijft via recyclage, polyester! De minerale olie wordt uiteindelijk aangevuld door plantaardige olie en deze stromen zijn chemisch en kwalitatief volledig vermengbaar en uitwisselbaar. De komende jaren zal via een drop-in proces de biobased Arqitex_gen.2 het gaan overnemen van de Oilbased Arqitex_Gen.1.

De 2 materiaalstromen zullen geheel uitwisselbaar en vermengbaar zijn en als grondstof dienen voor een volgende PET product. Hetzelfde doel...no more waste en behoud van carbonopslag!

 

Dat maakt dat Arqitex-Gen.1 in eerste instantie niet zo clichématig te scharen is onder bekende ECO-labels als : BioBased, NetZero, CarbonNegative, Fossil-Free, Cradle2C. Uiteindelijk blijkt ons product tòch 100% circulair en biodegradable te zijn aan het einde van de polyester levenscyclus.

 

 

_read more about it...

*

 

 

 

*

Het wandbekledingsproduct Arqitex_gen.1 is geheel recycleerbaar

Geheel recyclebaar mede omdat het product is geconstrueerd uit één monomateriaal 100% PET in tegenstelling tot de meeste andere gelamineerde behangsoorten. De verlijming komt tot stand door een waterbased zetmeel lijm welke scheidbaar is door deze op te lossen. Scheiding van Arqitex van de geplakte ondergrond is geen probleem

Het recyclen is bovendien de moeite waard: je oogst steeds weer waardevol polyester voor de circulaire PET economie. Dit in tegenstelling tot het recyclen van muurverf of pleisterwerk of behang; recycleren is ondenkbaar omdat de geoogste grondstoffen economische zonder waarde zijn.

 

_read more about it...