voorstrijk en lijm

 

Arqitex White Primer  ||    Witte Primer for Arqitex Muurbekleding.

Voor alle nieuwbouw muren maar voor de zekerheid àlle muren, dien je de zuigende werking van de ondergrond te remmen door een voorstrijk (primer) aan te brengen op de wanden. Door de zuigende werking van de ondergrond wordt tè snel vocht (water) aan de lijm onttrokken waardoor de lijm niet zijn bindende werking kan verrichten met het textiel behang.

Deze milde primer heeft bovendien een witpigment waardoor er een efficiente 2in1-werking van witten en primen tegelijk plaats vindt. De ondergrond voor witte of licht gekleurde Arqitex dient namelijk wit te zijn.

Indien een zwarte Arqitex wordt toegepast dan is deze witte primer eveneens een mogelijkheid met de opmerking dat het uiteindelijke effect niet gitzwart is maar zwart met een doorschijn naar een lichtere tint. Eigenlijk is het een speciaal effect.

Voor een diepzwart resultaat dien je een grijs/donkergrijze of zwarte grondlak aan te brengen ná de primer.

 

*

*

 

Arqitex Adhesive for textile Wall Covering  ||    Arqitex behanglijm voor textielbehang

Arqitex behanglijm voor textiele wandbekleding is een glasheldere behanglijm. De op zetmeel gebaseerde milde & geurloze lijm is ontwikkeld om na aanbrengen kleurloos te blijven en niet te vergelen.

Aan het einde van de levensduur van het textielbehang laat deze lijm zich weer eenvoudig verwijderen zonder de muren te beschadigen. Deze eigenschap gaat samen met het karakter dat de lijmkracht wat trager tot stand komt. Bij aanvang dient het éérst geplakte deel Arqitex geholpen te worden door de bovenkant te fixeren met niet* of nagel**, soms een punaise, soms een schroef, afhankelijk van de ondergrond. Zonder een borging bestaat het eerste uur de kans dat het behang loslaat. Door te fixeren werkt u veel makkelijker.

Ondanks de grotere snellere kleefkracht die behanglijm voor glasvlies heeft, raden we deze lijm niet aan om te gebruiken. Bij recycling zullen te veel muurresten aan het behang verbonden blijven waardoor het beoogde recyclage proces erg complex wordt.

 

*